vim记笔记,人教版必修5同步精炼重庆专用unit2period2.doc_文库网

《人教版必修5同步精炼重庆专用unit2period2.doc》由会员分享,可在线阅读,更多相关《人教版必修5同步精炼重庆专用unit2period2.doc(7页珍藏版)》请在文库网上搜索。

1、Period 2Learning about Language & Using Language时间:30分钟.短语填空1.If your car _,just sit tight and wait for the police to come along.2_,he found that the man had moved out of the hotel, back to his park bench.3He is a friend in word_as in deed.4We _ our great country.5She felt _ at the party because she

2、 didnt know anyone.6They dedicated a monument _ those who died in the great earthquake.7Professor Li is absent;I will _him to take the lesson.8The dresses _ are out of date.9I must _ of things to buy.10I only wear a tie _.答案1.breaks down2.To his surprise3.as well 4feel proud of5.left out6.in memory

3、of7.take the place of8.on show9.make a list10.on special occasions.完成句子1我们同意再也不提起这件事了。(refer to)We agreed never _ _ _ the matter again.2他们在伦敦还有一套房子。(as well)They had a house in London _ _.3我今天上午必须安下心来完成学期论文。(settle down)I must _ _ this morning and finish the term paper.4如果你能为我安排一下,我将不胜感激。(arrange fo

4、r)If you can _ _ me, I will be very grateful.5他以戏弄他妹妹为乐。(delight in)He _ _ _ his younger sister.答案1.to refer to2.as well3.settle down4.arrangefor5.delightsinteasing.单项填空1The traveler_us with his stories,most of which happened in the war and were full of great adventures.Athrilled Binfluenced Cchalle

5、nged Dencouraged答案A根据happened in the war and were full of great adventures 可知旅行者的经历使我们惊骇(thrilled)不已,故选A项。2It remained_whether our class will go to the Shanghai World Expo during this summer vacation.Ato see Bseen Cto be seen Dto be seeing答案C考查remain的用法。句意:暑假期间我们是否去上海世博会还不确定。It remains to be seen表示“

6、尚不确定”。故选C。3_attracts most of the visitors to the park is that there is a special kind of water from a spring tasting sweet.AWhich BWhat CThat DWhy答案B考查主语从句的关联词。what引导主语从句,作从句的主语,表示“吸引游客的事情”。4I hear that you will be on business again.Yeah. My boss_for me to discuss business detailswith someone from a

7、nother company.Aasked Barranged Cheld Dcalled答案B本题考查动词辨析。句意:我听说你又要出差了。是的。我的老板安排我和其他公司的人商谈生意的细节。arrange for sb to do sth安排某人做某事。故选B。5The small room,_with a single bed,a worn wooden table and two chairs, serves as his study.Afurnishing Bbeing furnished Cfurnished Dhaving furnished答案Cbe furnished with.

8、装备有,这里用其过去分词短语作定语,相当于定语从句which is furnished with.。6_of his parents, he made great progress.ATo their much delightBTo the much delightCTo much their delightDMuch to the delight答案D本题考查delight的短语搭配。句意:令他父母非常高兴的是他取得了很大进步。much to the delight of his parents“令他父母非常高兴的是”。注意much的位置,much在这儿表示程度。故选D。7Chinas fi

9、rst Passport Law makes a passport_for ten years with no extension.Aavailable Bvalid Caccessible Duseful答案B考查词义辨析。available可用的,可得到的;valid合法的,有效的;accessible可接近的,可进入的,可得到的;useful有用的。句意:中国第一部护照法规定护照十年有效。故选B。8How about your journey to Mount Emei?Everything was wonderful except that our car_twice on the w

10、ay.Aslowed down Bbroke down Cgot down Dput down答案B本题考查短语辨析。句意:你们去峨眉山的旅途怎么样?除了车在路上坏过两次外一切顺利。break down(汽车等)出故障;slow down减速;get down记下;put down放下。故选B。9What the witness said in court was not _with the statement he made to the police.Asuitable Bproper Creasonable Dconsistent答案D句意:目击者在法庭上的证词与他对警察的陈述不一致。故

11、选D。10_with so much trouble,we failed to complete the task on time.AFaced BFace CFacing DTo face答案A本题考查非谓语动词。句意:面对着一大堆难题,我们没能按时完成任务。由with可知是face sb with sth (使某人面临某事物,把某事物摆在某人面前)句型,由此判断we与face是被动关系,所以用过去分词作状语。注意:若将with去掉,就选C了,此时的face也是及物动词,指“面临,面对”困难或不好的事。.阅读理解AHundreds of years ago,a Roman army came

12、 north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people, love their country. They fought hard to drive the enemy out of Scotland. But there were too many of the Romans.It looked as if the Romans would win.One night, the leader of the Scots marched his soldiers to the top of a hill.“We

13、 will rest here tonight,my men,”he said,“Tomorrow we will fight one more battle.We must win,or we will die.”They were all very tired.So they ate their supper quickly and fell asleep.There were four guards on duty,but they were very tired, too, and one by one, they fell asleep.The Romans were not asl

14、eep.Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they went up the hill. Closer they came to the sleeping Scots.They were almost at the top.A few minutes more the war would be over.Suddenly,one of them put his foot on a thistle(蓟)He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute th

15、ey were on their feet and ready for a battle.The fighting was hard,but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it.Few people liked it.But the people of Scotland liked it so much that they made it thei

16、r national flower.【解题导语】 本文讲述了苏格兰人把蓟花作为他们国花的故事。在苏格兰人与罗马人交战时,由于蓟花刺痛了罗马士兵,因此惊醒了熟睡的苏格兰人。从某种意义上说是蓟花挽救了整个苏格兰,因此苏格兰人把蓟花作为他们的国花。1Hundreds of years ago,the Romans_.Acame from the north through England to make war on ScotlandBcame to the north Scotland from England to make war on ScotlandCcame from the north

17、 of England to fight the ScotsDcame to the north from the south of Britain to fight the Scots答案A细节考查题。由第一段第一句“.a Roman army came north from England to make war on Scotland.”可以知道,罗马军队来自北方并经过England来入侵苏格兰。 2At the shout of a Roman soldier, all the Scots who were asleep at the hill_.Abegan to fight the

18、 Romans hard.Bstood up without putting on their shoes and began to fightCwoke and rose immediately,ready to fightDput their feet into their shoes at once and were ready to fight答案C句意理解题。本题考查的实际上是针对短文第四段中“In a minute they were on their feet and ready for a battle.”一句,该句的意思是:他们立刻站起来准备战斗。因此答案为C。3The Sc

19、ots were waken because_.Athey were too tired to sleep wellBone of the guards pretended to sleepCone of the Romans stepped on a thistle and let out a cryDbecause the Romans got too close and they discovered them答案C细节考查题。从第四段“Suddenly,one of them put his foot on a thistle.He cried out and his sudden c

20、ry woke the Scots.”可知是一个罗马士兵被蓟刺伤叫喊而惊醒了苏格兰人。4The Scots made thistle their national flower because thistle_.Ais lovely,though not beautifulBgave them happinessCis a kind of useful plantDhelped the Scots in wiping out the Romans答案D推理判断题。正是因为thistle在关键时刻帮助苏格兰人拯救了自己的国家,苏格兰人才喜爱它,并把它定为国花。BDid anyone find t

21、he names of “the British Isles”,“Great Britain”,“the United Kingdom”,“England”and “the British Commonwealth”which have the same meaning?Strictly speaking,these names all refer to something different.None of them are exactly the same as any of the others.The British Isles refer to the main islands an

22、d several thousand small ones as well,which you can see on the map. Great Britain,or Britain,refers to the larger of the two main islands.But the word “Britain” is often used as a short form for the United Kingdom or you call it the UK.Now as for England,it refers simply to the largest of the three

23、countries on the island of Great Britain. The United Kingdom is the name of the state and the official name of the country,which many people popularly refer to England.Finally, the British Commonwealth is the usual name for what is left of the British Empire(帝国)This change shows the weakening of Bri

24、tish Empire and the rising of the national liberation movements throughout the world today.【解题导语】 本文介绍了关于英国的几种不同称谓之间的区别。the British Commonwealth英联邦,所指范围最大,其次是the British Isles不列颠群岛,然后是Britain大不列颠。5According to the passage,we know that_.AGreat Britain has the same meaning as BritainBthe United Kingdo

25、m has the same meaning as Britain or EnglandCall the names in the first paragraph have the same meaningDall the names refer to England答案A推理判断题。由第一段可知,Great Britain,the United Kingdom,England的含义是不同的,可排除B、C和D。也可根据第二段第二句“Great Britain,or Britain,refers to the larger of the two main islands.”得出答案A。6It i

26、s clear that the British Isles refer to_.ABritain,England and the UKBthe two main islands and thousands of small onesCthree countries and several islandsDGreat Britain or the United Kingdom答案B细节考查题。由第二段第一句“The British Isles refer to the main islands and several thousand small ones as well,which you

27、can see on the map.”可得出正确答案。7If you want to write to someone in Edinburgh that lies in Scotland,you should write the address as_.AEdinburgh,EnglandBEdinburgh,Great BritainCScotland,Edinburgh,EnglandDGreat Britain,Scotland,Edinburgh 答案B细节理解题。众所周知,Scotland是英国的一部分,再根据本文有关英国的知识和写地址按照由小到大的顺序,可得出答案选B。8We

28、can infer from the passage that_.Athe UK is not as powerful as it was in the pastBthe British Commonwealth is another name of the UKCEngland is the largest country in the British CommonwealthDno other country is left in the British Commonwealth except Britain答案A推理判断题。由最后一段的第二句“This change shows the

29、weakening of British Empire.”可知大英帝国已经不像原来那么强大了。.短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Everyone needs make friends.A good personal relationship is important with the development of a so

30、ciety,but how to make true friends is very important to anybody.To make true friends,you must be friend to others at first.A smile is like a magnet that draw people.Smiling at others and you are sure to get a smile in return.You should do your best to make a stranger feel at home,whatever he comes f

31、rom.Always suppose you were in his position and try to make him feel welcome.And dont judge a stranger only with his appearance.Try to remember others names,making them feel they are important.答案Everyone needs make friends.A good personal relationship is important with the development of aKG1mmsocie

32、ty, how to make true friends is very important to anybody.To make true friends,you must be to others at first.A smile is like a magnet that people. at others and you are sure to get a smile in return.You should do your best to make a stranger feel home, he comes from.Always suppose you in his position and try to make him feel welcome.And dont judge a stranger only his appearance.Try to remember names,making them feel they are important.

vim 数学笔记typora的vim插件vim md插件vim 插入图片vim 查看图片vim 表格支持vim的笔记软件vim markdown表格vim 笔记vim !Vim用法Vim操作vim操作指南vim命令详解vim命令Vim是啥vim详解vim使用蒋依依出席发布会视频学考报名入口软件工程课程学什么怎么把视频储存的更少小敏的全部电视剧枣庄疫情防控最新通知南方医科大学南方医院各个分院颧骨男生属于什么脸型佣兵的战争笔趣阁布林德曼联球衣号两千左右电脑配置推荐清单